Няма теч на лични данни от регистъра на БУЛСТАТ и не

...
Няма теч на лични данни от регистъра на БУЛСТАТ и не
Коментари Харесай

Двама министри увериха, че не е имало теч на лични данни

Няма теч на персонални данни от регистъра на БУЛСТАТ и не е имало. Това увериха на брифинг министърът на правораздаването Надежда Йорданова и Божидар Божанов, министър на електронното ръководство. Изявлението им бе направено по повод информация, че данните на самоосигуряващите се българи са станали публични в първия работен ден на 2022 година.

" Към сегашния миг са забележими непрекъснатите адреси на самоосигуряващите се лица. Това е в осъществяване на закона, който работи от 2005 година Направили сме разбор. Преценяваме, че това не е положително решение на закона и готвим законодателни промени, с цел да се промени тази процедура ", сподели министър Йорданова. И разясни, че броят на самоосигуряващите се лица у нас е към 300 000.

Трафикът към регистъра е оценен, с цел да се види имало ли зловредно въздействие, поясни министърът на електронното ръководство Божидар Божанов. Не са били открити съмнителни действия. Много от самоосигуряващите се до момента не са обръщали внимание на това какви данни се виждат в персоналния им профил и по тази причина в този момент са сюрпризирани. А тази информация е там от 15-20 години, добави той.

От правосъдното министерство плануват персоналните данни, които не подхождат на задачата на регистъра, да не бъдат във забележимата част, а да са налични единствено при служебни информации.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР